Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане при подаване на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тракане при подаване на газ

Поздрави от форума на Renault! Мой познат с Алфа има проблем с колата си,но напоследък няма достъп до интернет,та ме помоли да пусна тема от негово име.След преминаване върху капак на шахта се чува звук от удар на метал в метал.В резултат се появява монотонно тракане,което спира при подаване на газ,а при отнемането й започва отново.Същият звук го има и на свободна,но по-слаб.При местене на скоростния лост наляво-надясно звукът се усилва.Гаражен ,,майстор'' е гледал колата отдолу,според него няма видими щети по окачването,полуоските и скоростната кутия.Мисля си дали е възможно да се е откачила например термозащитната ламарина на ауспуха и да резонира в съответствие с оборотите на мотора?Последният си работи без проблеми.Колата е 145,1.3 боксер.Благодаря ви предварително за отговорите!

Възможно ли да е вътрешно каре на полуоска?!
    Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Само в движение ли го има тоя звук, или и на място?
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Само в движение ли го има тоя звук, или и на място?
        И на място също.

Comment

Сгънат картер може би?
          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

колега,термозащитната ламаринка дрънчи само при подаване на гас,поне при мен беше така,когато се беше отскубнала,тези симптоми повече ми приличат на съединител...нз
            Поздрави!

Comment

След като го прави и на място какъв е проблема да се установи? Един вътре, един отдолу в канала слуша, гледа и това е. Оттука няма да я чуем
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

По описанието на проблема смятам че е вътрешно каре. Аз имах абсолютно същия проблем и след смяна на вътрешно дясно каре шумът изчезна
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Добре нека да е каре, ма как от един капак на шахта ще си замине карето? Аз лично досега на боксер не съм виждал заминало вътрешно каре.

Към колегата пуснал темата: Дай повече инфо от кой град си, за да те насочим тук къде да закараш колата да я прегледат.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Bobi_33 съгласен съм с тебе и на мене ми звучи странно че от капак на шахта може да започне да се чува такъв шум ама както е описал колегата тракането съвпада абсолютно точно с тракането което аз имах от карето. Просто давам мнение вече дали е така незнам

Първоначално публикувано от idbeast Покажи съобщение
                    монотонно тракане,което спира при подаване на газ,а при отнемането й започва отново.Същият звук го има и на свободна,но по-слаб.
                    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Аз досега не съм виждал каре да трака на място, ама съм още млад . . .
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Много хубаво си трака, като се сговни зегерката му. Даже се вижда как полуоската помръдва напред-назад и се чува в същия такт сепаратора му! Не е зле да се огледат и тампоните!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                        X